Tudástár

Rezsinullázó információk

Hogyan működik az országos rezsinullázó program?

Az országos rezsinullázó rendszer elsősorban lakossági energetikai korszerűsítéseket támogató komplex program. Egy helyen éri el a szükséges szakembereket.

 • Országos Energetikai Szakmérnöki hálózat
 • Finanszírozás ügyintézése: hazai és uniós pályázatok, saját pályázati és projektmenedzsment részleg
 • Nemzetközi gyártó cégek termékkínálata, kedvezményes áron
 • Saját napelemes szerelő csapat
 • Napelemes engedélyeztetés gyors átfutási idővel
 • Országos kivitelezői hálózat
 • Gyártók által regisztrált hőszivattyú szerelők

A lakóingatlanok energetikai jellemzőit összességében vizsgáljuk, hogy a lehető legnagyobb energiamegtakarítást célzó beruházást tudjuk javasolni. A piacon elérhető korszerű, magas minőségű termékkínálatot biztosítjuk gyártói garanciákkal, kedvező áron. A munkák elvégzéséhez országos kiépült kivitelezői hálózatot biztosítunk. A szükséges pénzforrásokat Pályázati Részlegünk munkatársai közreműködésével tudjuk előteremteni ügyfeleink részére.

Milyen célt szolgál a rezsinullázó folyamatirányító webiroda?

Egyedülálló fejlesztés! Díjmentes Rezsinullázó Folyamatirányító Webiroda alkalmazásunk gördülékeny és minőségbiztosított projekt-lebonyolítást tesz lehetővé bárhol az országban. Kényelmesen, akár otthonról, lépésről-lépésre szakmai tudásmegosztással, kockázatok nélkül.

Ez az innovatív Webiroda kapcsolja össze a felhasználókat, azokkal a profi szakemberekkel, akikre bármilyen energetikai fejlesztés közben szüksége lesz, valamint itt biztosítjuk a lehetőséget a pénzügyi támogatások igényléséhez szükséges dokumentumok elkészítéséhez – AMIT VÁLLALUNK -, majd mikor a kivitelezési szakaszhoz ér, szintén nagy segítségére lesz a webirodai koordináció.

Az egyszerű és gördülékeny folyamat biztosítása érdekében jött létre Rezsinullázó Folyamatirányító Webirodánk, mely eddig közel 500 lakossági energetikai projektet segített lebonyolítani.

A Rezsinullázó Folyamatirányító Webiroda használata díjmentes!

Mit jelent az egykapus rendszerben történő ügyintézés?

Egymásra épülő, összekapcsolt folyamatok összessége, melynek végeredménye a megvalósult megújuló energiaforrásokkal működő ingatlanfejlesztés. Egy informatikai rendszer által koordinált folyamat, a szükséges szakmai résztvevők bevonásával, minden egyes szakaszban.

Egy helyen éri el a szükséges szakembereket.

 • Országos Energetikai Szakmérnöki hálózat
 • Finanszírozás ügyintézése: hazai és uniós pályázatok, saját pályázati és projektmenedzsment részleg
 • Nemzetközi gyártó cégek termékkínálata, kedvezményes áron
 • Saját napelemes szerelő csapat
 • Napelemes engedélyeztetés gyors átfutási idővel
 • Országos kivitelezői hálózat
 • Gyártók által regisztrált hőszivattyú szerelők

 

Miért javasolt az energetikai korszerűsítést megelőző műszaki előkészítés?

Az ingatlan teljes energetikai és műszaki jellemzőit összességében kell vizsgálni, majd a felmérést követően Energetikai Szakmérnök készíti el a fejlesztendő ingatlan jelenlegi állapotára vonatkozó energetikai tanúsítását és tesz javaslatot a legnagyobb energetikai megtakarítást célzó beruházásra. Csak ezt követően lehet megfelelően megalapozott döntés hozni, MIT célszerű megvalósítani, de ez mennyibe fog kerülni? Ezt követi az árajánlatok bekérése és a részletes költségtervezés elkészítése. Az uniós eljárásrendű pályázatok esetében a műszaki előkészítés kötelező, de önerőként elszámolható előkészítési költség. Ha pályázaton kívül, önerőből valósítjuk meg energetikai fejlesztésünket, akkor is érdemes műszaki előkészítéssel indítani a projektet.

Milyen típusú megújuló energiaforrások kombinációját éri meg leginkább megvalósítani?

Röviden a napelemes és hőszivattyús rendszerkombinációt. Miért?

Amennyiben a fűtési – hűtési – használati melegvíz előállításához szükséges hőt villamos rendszer állítjuk elő, pl. korszerű hőszivattyús technológiával és ezt kombináljuk napelemes rendszerrel, így a teljes energia szükségletet megújuló energiával állíthatjuk elő, mely ingyenesen és korlátlanul rendelkezésre áll. Ezért a hőszivattyú napelemmel a leginkább költséghatékony megoldás.

Hőszivattyú információk

Mi a hőszivattyús technológia lényege?

A hőszivattyú olyan berendezés mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani.

Fajtái:

 • Levegő – víz: A hőenergiát a levegőből vonja el és azt víznek adja át. Ezzel a kialakítással vizes rendszerű fűtési hálózatokat üzemeltethetünk. Pl.: radiátoros fűtés, padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés stb.
 • Levegő – levegő: A hőenergiát a levegőből vonja el és azt levegőnek adja át. Ezzel a fajta hőszivattyúval légfűtést üzemeltethetünk. Ilyen az összes hűtő-fűtő oldalfali splitklíma (légkondi), a VRV rendszerek és egyéb speciális kialakítású hőszivattyúk.
 • Víz-víz: A hőenergiát folyadékból vonja el és azt víznek adja át. Az ilyen fajta hőszivattyúkkal vizes rendszerű fűtési hálózatokat üzemeltethetünk. Pl: radiátoros fűtés, falfűtés, mennyezetfűtés stb.
Mi a cop érték? Miért fontos mutatószám a hőszivattyúk esetében?

A válasz a COP – azaz jósági fok mérőszámában rejlik.

Coefficient Of Performance, melyet magyarul Jóságfoknak szoktunk hívni. A COP érték azt határozza meg, hogy egy hőszivattyú egy egységnyi (1 kW) elektromos áram felhasználásával hány egységnyi (1 kW) hőenergiát képes előállítani.
Míg egy gázkazán 1 egységnyi gázmennyiségből 1 egységnyi hőmennyiséget képes előállítani, addig a hőszivattyúk esetében ez a szám legtöbbször 1:4, azaz a felvett energiából 4-szer annyi hőenergiát képes előállítani.

Miért jobb a hőszivattyús megoldás, mint a legkorszerűbb kondenzációs gázkazán?

A válasz a COP – azaz jósági fok mérőszámában rejlik. A legkorszerűbb kondenzációs gázkazán sem képes többszörözni a megtermelt hőenergiát, míg a hőszivattyúk igen.

Mi az a COP?

Coefficient Of Performance, melyet magyarul Jóságfoknak szoktunk hívni. A COP érték azt határozza meg, hogy egy hőszivattyú egy egységnyi (1 kW) elektromos áram felhasználásával hány egységnyi (1 kW) hőenergiát képes előállítani.
Míg egy gázkazán 1 egységnyi gázmennyiségből 1 egységnyi hőmennyiséget képes előállítani, addig a hőszivattyúk esetében ez a szám legtöbbször 1:4, azaz a felvett energiából 4-szer annyi hőenergiát képes előállítani.

Energiahatékonyság:
Az energiahatékonyság az egységnyi termék vagy szolgáltatás legyártásához/ellátásához szükséges energia.

Mi is az a h tarifa?

 • egy gazdaságos és környezetbarát, megújuló energiát használó berendezésekre vonatkozó villamosenergia szolgáltatás
 • október 15-től április 15-ig vehető igénybe, de a nap 24 órájában rendelkezésére áll
 • a fűtési idényben a kedvezményes H tarifa kerül kiszámlázásra, míg az ezen kívüli időszakban (pl. nyáron hűtési üzemmódban) normál A1-es tarifa.
 • díja 30-40 %-kal kedvezőbb, mint az A és B tarifáé
 • külön mért, kéttarifás mérőberendezés (2 villanyóra) szükséges hozzá

Milyen készülékekhez igényelhető a H tarifa?

 • megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható
 • fan-coil-os hőszivattyús vagy direkt elpárolgású hőszivattyús klímás rendszerekhez használható fűtés esetén
 • split klíma berendezések esetében olyan készülékekre érvényes, amelyekre a minimum COP érték (A2/A20): 3 COP
Mit jelent a geo tarifa?

Mi a GEO tarifa feltétele levegő/levegő hőszivattyúk, klímaberendezések esetében?

 • 2-6 kW névleges fűtőteljesítmény esetén az EUROVENT által megadott minimum SCOP érték: 4.1
 • 6,1-12 kW névleges fűtőteljesítmény esetén az EUROVENT által megadott minimum SCOP érték: 3.8
 • 12 kW névleges fűtőteljesítmény felett az EUROVENT által megadott minimum COP érték (A2/A20): 3.0
  A 12kW feletti levegő/levegő készülékek pillanatnyi (COP) értékeknek +2 °C külső, és +20 C belső hőmérséklet mellett kell teljesülniük.

Mik a levegő/levegő hőszivattyúk, klímaberendezések műszaki követelményi GEO tarifa esetében?

 • A hálózatra csatlakoztatni kívánt hőszivattyúknak el kell érniük, vagy meg kell haladniuk a fent megadott értékeket
 • Csak olyan hőszivattyús berendezés helyezhető üzembe, amely külső hőmérsékleti működési tartománya minimum -15°C
 • A kedvezményes tarifa kizárólag a hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható. A hőszivattyú bekötését külön mért, vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül.
  Mi az a hőszivattyú?

  A hőszivattyú egy olyan hűtő- és fűtőberendezés, amely a levegőből vagy a földből nyert energiából állít elő használati és/vagy fűtési melegvizet. Működési elve szerint elektromos áram segítségével az alacsonyabb hőmérsékletből von el hőt, hogy a magasabb hőmérsékletű közegbe táplálja. Ezt a folyamatot kompresszor, hőcserélő és nyomáscsökkentő szelep segíti. Hatásfokának meghatározója az úgynevezett jósági fok, ami a felhasznált elektromos áram mennyiségéhez képest leadott hőmennyiséget jelenti. A hőszivattyú egy energiatakarékos és környezetbarát megoldást jelent fűtésre és használati melegvíz előállításra, s bár bekerülési költsége viszonylag magas, a ráfordított költségek gyorsan megtérülnek, fenntartási és karbantartási költsége sem magas. Telepítése gyors, könnyen kapcsolható a hagyományos fűtőrendszerekhez, működése biztonságos, csendes és tiszta. Hőszivattyús rendszer lakossági és ipari felhasználásra is kiépíthető, ehhez és a tervezéshez azonban szakember közreműködése szükséges.

   Mennyibe kerül egy hőszivattyús rendszer telepítése?

   Gyakori kérdés mennyibe kerül egy hőszivattyús rendszer ezt így sajnos nem lehet megmondani, úgy ahogy egy ház építési költségét sem amíg nincsenek komplett tervek így csak találgatní lehet. Persze egy régi szabály szerint meg lehet határozni a költségeket miszerint egy épület teljes kiviteli költségének 20-25%-át az épületgépészetet teszi ki. Ebben az összegben benne van a víz, csatorna, fűtés, hűtés, gáz stb. Tehát ha egy épület négyzetméter ára a mai normákkal számolva 300-350 ezer Ft/ m2 akkor ebből az épület gépészet minimum 60.000.- Ft/m2 aminek jelentős költségét a fűtés és a hűtés,  kiépítése adja.

   Itt jön az érdekesség és a jelentős érvek a levegő víz hőszivattyú mellett, mivel a gázkazánnal csak fűteni és meleg vizet lehet előállítani, addig egy hőszivattyúval még hűteni is lehet.

   Gázfűtéssel kapcsolatos költségek, árak:

   • kondenzációs gázkazán ára: 380.000 Ft
   • kémény ára 500.000 Ft
   • gázbekötés díj: 100.000 Ft
   • közmű hozzájárulási dij: 130.000
   • gázcső szerelés anyag és munkadíj 350.000 Ft
   • gázóra bekötési díj: 60.000 Ft
   • gáz MEO: 70.000 Ft
   • EPH mérés + jegyzőkönyv: 35.000 Ft
   • kéményseprő szakvélemény, MEO átvétel :90.000 Ft
   • légbevezetők elektromos reteszelés 130.000 Ft
   • gázterv 60.000 Ft
   • nyomáspróba 20.000 Ft
   • beüzemelés 40.000 Ft

   Gázfűtéssel járó költségek nagyságrendileg: 2.000.000.- Ft ez pont annyi mint egy átlagos családi ház kifűtésére alkalmas hőszivattyú ára. Természetesen ehhez még hozzá jön 150-200 ezer forintos beszerelési költség valamint az elektromos betáp vezeték kiépítése de ezzel a rendszerrel a hűtés is megoldható. Ha a gázkazán költségeihez hozzá számoljuk a klíma beszerelés árát ami alap hangon 1.000.000.- Ft egy 5 szobás családi ház esetén. Akkor már nem lehet a levegő víz hőszivattyús rendszerekre mondani, hogy magas az ára. A vízoldal kiépítése pedig ugyan olyan költség, ha egy korszerű rendszert akar kiépíteni mindegy, hogy mi a hőleadó kazán vagy hőszivattyú.

    Napelemes információk

    Mi a különbség a napelem és a napkollektor között?

    Napelem:

    A napelem olyan fotovillamos elem, amely a Nap sugárzási energiáját közvetlenül alakítja át villamos energiává.
    A napelem akkor is működik, mikor nem süt a nap, hiszen a szórt fény is termeli az elektromos áramot.

    Napkollektor:

    A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napenergia felhasználásával közvetlenül állít elő fűtésre, vízmelegítésre használható hőenergiát. Nagy mennyiségű melegvíz előállítása esetében javasolt telepíteni.

    Napelemes rendszer esetében mi történik a megtermelt villamos energiával?

    Áramszolgáltatói engedélyt kell kérnünk, hogy a központi rendszerre visszatápláljuk a megtermelt villamos energiát, ad-vesz mérőórán keresztül.

    Ad-Vesz (szaldós) mérő:
    Kétirányú mérésre alkalmas fogyasztásmérő. Hálózatra tápláló rendszer esetén a fölösleges (háztartási fogyasztáson felül) termelt villamos energiát a hálózatba tápláljuk vissza. A fogyasztó által megtermelt villamos energiát az áramszolgáltató átveszi – a mérés elvéből eredően – a szolgáltatott egységáron. A naperőmű által termelt villamos energia és a közcélú hálózatból vételezett villamos energia különbözetét fizetjük, többlet termelés esetén pedig visszakapjuk a szolgáltatótól.

     

    Érdemes -e többlet villamos energiát termelni, azaz olyan napelemrendszert terveztetni, mely többletet termel az adott ingatlan energiafelhasználásához képest?

    Magyarországon egyértelműen nem a válasz magánszemélyek esetében, hiszen a többlet termelés után jóval kevesebb összeget fizet a helyi áramszolgáltató, mint amennyiért értékesíti azt.

     

    Miért van szükség inverterre? Mi az-az inverter?

    Inverter (DC/AC konverter):

    A napelemek és a hálózat közötti kapcsolatot biztosító eszköz; elsődleges feladata a modulok szolgáltatta egyenáram átalakítás szinuszos váltakozó árammá. Hálózatra kapcsolt esetben az inverter további szinkronizációs és védelmi feladatokat is ellát, ami biztosítja az erőmű illeszkedését az áramszolgáltatói követelményekhez.

    Mit jelent a háztartási (háztáji) méretű kiserőmű?

    2008-tól a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvény, valamint az annak végrehajtásáról szóló 273/2007. (X.19.) Korm. rendelet bevezette a háztartási méretű kiserőmű (a továbbiakban: HMKE) fogalmát.

    HMKE-nek minősül az a villamosenergia-termelő berendezés, amelyre az alábbiak jellemzők:

    • közcélú kisfeszültségű hálózathoz, illetve kisfeszültségű magán- vagy összekötő vezeték hálózatra csatlakozik,
    • erőművi névleges teljesítőképessége nem haladja meg a felhasználó rendelkezésre álló teljesítményének mértékét
    • maximum 50 kVA erőművi névleges teljesítőképességű

     

    Mi az energetikai tanúsítvány?

    Az energetikai tanúsítványra több definíciót is találhatunk.

    • Az energetikai tanúsítvány egy olyan eljárási- és számítási módszer alapján kiállított dokumentáció, amely a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az épületekre vonatkozó energetikai besorolást határozza meg.
     A tanúsítás elsősorban egy adott épület állapota, épületgépészeti megoldásai és energiafelhasználása figyelembe vételével készül el.
    • Az adott ingatlan egy fűtött négyzetméterére vonatkozó energiafelhasználását mutatja meg. A számításoknál a legfontosabb: a lehűlő felületek nagysága, hőszigetelő képessége és tájolása. Az értékeléshez ezután a legfontosabb adat a fűtés és melegvíz-ellátás, valamint világításra fordított energiafelhasználás.

     

    Miért fontos a megtérülési idő?

    A megtérülési idő, az-az időtartam, amikorra a befektetésünk összegét megtermeli a naperőmű, azaz amortizálódik. Kiszámításánál figyelembe kell venni a hozamon felül az eszközök öregedését, a villamos energia árának növekedését és még számos további tényezőt is. (pl: állandó üzemi költségek: biztosítás, karbantartás stb.) A REZSINULLÁZÓ energetikai rendszer tervezésénél egyik legfontosabb szempont a megtérülési idő figyelembe vétele.

    Miért előnyösebb félcellás napelem panelt választani?

    A félcellás (half-cell) technológiáról

    A felezett cellák által termelt áramerősség fele a hagyományos napelem cellákénak, ugyanakkor egy napelemen belül kétszer annyi van belőlük. A felezett cella technológiának köszönhető feleakkora áramerősségek miatt bizonyos belső veszteségek lecsökkennek, emiatt a teljes panel hatásfoka, teljesítménye nagyobb, mint a hagyományos cellákból felépített napelemé.

    A hibrid kivitel azt jelenti, hogy amíg a hagyományos napelemeknél minden cella és cellasor sorba van egymással kötve, addig a félcellás napelemekben a cellák sorosan, míg a cellasorok páronként párhuzamosan vannak kötve. Ez az elrendezés is jelentősen hozzájárul a napelem hatékonyságának növeléséhez.

       

    A félcellás technológia előnyei

    Magasabb hozam, az alacsonyabb üzemi hőmérsékletnek köszönhetően

    • Minél alacsonyabb egy napelem üzemi hőmérséklete, annál többet tud a panel termelni. Egy 35-os hagyományos napelemhez képest a félcellás panel hőmérséklete 2,5-kal alacsonyabb. Ennek köszönhetően a panel áramtermelő képessége 4,64%-kal nő! Megnövekedett áramtermelő képesség!
    • A szorosabban rakott cellák miatt lecsökken a belső soros ellenállás. Ez stabilan 2% plusz nyereséget jelent, ami panelenként 5-10W többletet eredményez! A hot spot kialakulásának esélye lecsökken.
    • A félcellákon átfolyó áram erőssége fele a hagyományos cellákénak, ami azt eredményezi, hogy ezeknek a celláknak a hőmérséklete 20-25°C-al alacsonyabb lesz a hagyományos cellákénál. Ez gyakorlatilag megakadályozza, hogy a paneleken belül hot spotok alakuljanak ki. Hatásosabb bypass diódás védelem.
    • Míg a hagyományos napelemek esetében a panelbe épített 3 db bypass dióda egyenként 2 sorbakötött cellasort véd, addig a félcellás napelemek esetében minden bypass dióda egy-egy párhuzamosan kötött cellasor védelméért felel. Ez szintén megakadályozza a hot spotok kialakulásának lehetőségét.
    Mi a SMART, vagy MAXIM okos napelemes technológia lényege?

    Az amerikai Maxim Integrated által optimalizált panelek a teljesítményoptimalizálás újabb, magasabb szintjét jelentik a smart napelemes rendszerek körében. Míg a piacon előforduló többi optimalizáló csupán modulonként képes a teljesítmény szabályozására, addig a Maxim napelemekbe három darab teljesítményoptimalizáló chip kerül, ami már nem modul szintű, hanem cellasoronkénti (amiből 3 van egy napelemben) optimalizálást tesz lehetővé.

    Ennek köszönhetően a Maxim panelek árnyékhatás vagy a napelemek időleges elkoszolódása esetén is többet termelnek mind a hagyományos, mind a panel szinten optimalizált rendszereknél.

    A beépített Maxim chipek a ma technikailag elérhető legmagasabb hozam mellett hosszabb modulélettartamot és az egyéb megoldásoknál sokkal magasabb üzembiztonságot tesznek lehetővé, mindezt igazán elérhető áron!

    Miért annyira népszerű a napelemes technológia?

    A megújuló energiaforrások között a Nap energiája kiemelt helyet foglal el a népszerűségi listán, a napelem, illetve a napelemes rendszerek is ennek az energiának a kihasználására építenek. Környezetbarát megoldásként, a Nap energiájából állít elő elektromos áramot, kristályos szerkezetének köszönhetően kifejezetten magas hatásfokkal. Hazánkban ideális megoldást jelent, hiszen a napsütéses órák száma viszonylag magas egy évben, praktikus döntés azoknak, akik lecserélnék vagy kiegészítenék a hagyományos megoldást az elektromos áram felvételére. Nem elhanyagolható tény, hogy a napelemek várható energiatermelése rendkívül jól, mindössze pár százalékos eltéréssel modellezhető és jósolható. Telepíthető lapos- és ferdetetőre, de akár kocsibeállóra, teraszra és földre is. Bekerülési költsége meglehetősen magas, azonban állami támogatási igénybe vehető rá, és teljesen minimálisra csökkenthető használatával a villanyszámla. Emellett nem igényel sem karbantartást, sem üzemeltetést, és csendes működés jellemzi.

    Mi a legnagyobb különbség az éves szaldós elszámolás és a bruttó elszámolás között?

    Jelenleg az elkészült napelemes rendszerek átadás-átvételekor, a hálózati szolgáltató éves szaldós elszámolás alapján köt szerződést a felhasználóval. Ez a rendszer viszont változni fog, így azon felhasználók, akik napelemes rendszerüket vissza nem térítendő pályázati támogatás finanszírozás bevonásával, vagy 2024 január 1 után fogják megvalósítani, már bruttó elszámolás alapján tudnak a szolgáltatóval szerződést kötni.

    A napelemes rendszer éves szaldós elszámolása azt jelenti, hogy egy oda-vissza mérőórán keresztül a termelt és fogyasztott kWh. mennyiséget számolja a szolgáltató, majd 1 éves szaldóban a különbséget kell rendezni – vagy nekünk fizet a szolgáltató, vagy mi fizetünk  -, ha esetleg többet fogyasztottunk, mint termeltünk.

    Éves szaldós elszámolásban tehát egy egész életre le tudjuk nullázni az összes energiakiadásunkat!

    Bruttó elszámolás mellett ezt már nem tehetjük meg, mivel az átvételi ár (megtermelt villamosenergia ára) valószínűleg kevesebb összegben kerül majd megállapításra, mint amennyiért mi vásároljuk meg a szolgáltatótól a villamos energiát. Ennek elszámolási módját és periódusát egyelőre még nem véglegesítették. A különbözeti összegről egyelőre még nincs döntés.

    Nyilván érdemesebb mielőbb megvalósítani a tervezett napelemes rendszert, hiszen a jelenlegi éves szaldós elszámolás a kedvezőbb.

    Egyéb információk

    Szeretném, de nincs pénzem jelenleg energiakorszerűsítésre.

    Felvetés: Legtöbbünk valóban nem rendelkezik egy összegben több millió Ft-tal, de ezt az összeget évek alatt biztosan ki fogja fizetni az elfogyasztott energiáért cserébe a szolgáltatóknak. Így a rezsire szánt összeg, sosem fogja az Ön vagyonát gyarapítani.

    Javaslat: Célszerű azonnal megvizsgálni milyen finanszírozási lehetőségei vannak jelenleg, hiszen az uniós támogatásoknak köszönhetően igényelhetne akkora összeget, amiből megvehetné a szükséges energiatermelő eszközöket. A beruházás után Ön növelte vagyonát, az ORP segíti a megfelelő műszaki tervezést, hogy Ön az energiáért a jövőben már ne fizessen. Az eszközöket kifizeti pár év alatt, a havi törlesztő részletet a fizetési képességeihez igazítjuk, így sokkal jobban járt anyagilag. A többi előnyeiről már nem is beszélve.

    Nem akarok hitelt, inkább fizetem a sárga csekkeket.

    Felvetés: Először is, a sárga csekket tekinthetjük soha le nem járó hitelnek, amit ráadásul nem tudni előre mikor fog növekedni és mennyivel. Az elmúlt évek devizahitellel kapcsolatos rossz tapasztalatai miatt nem is csoda, ha így gondolkozik. Tehát nem mindegy milyen a finanszírozási konstrukció! Mit szólna hozzá, ha egy összegben kaphatna több millió forintot és pont ugyanannyit kellene visszafizetnie, csak havi bontásban pl. 20 év alatt! Van ilyen jó módú ismerőse? Szinte mindenkinek van! Uniós támogatásoknak hívják.

    Javaslat: Egy olyan időszakban vagyunk jelenleg, amikor már a technológia is lehetővé teszi az energiaköltségektől való mentesülést és uniós támogatást is lehet igényelni a megújuló energiaforrások növelése érdekében. Díjmentes Alkalmassági Előminősítéssel kockázatmentesen láthatja előre, Ön igényelhet-e uniós támogatást és milyen feltételekkel. Megalapozottan hozzon döntést egy ilyen fontos kérdésben.

    Én már idős vagyok ehhez.

    Felvetés: Legtöbben élvezzük családtagjaink szeretetét, támogatását, ha kell anyagilag is. Csak kevesen vannak, akik ezt nem mondhatják el, mert senkijük sincs. Egy ingatlan sokszor életünk munkájának gyümölcse, amit szeretnénk tovább örökíteni szeretteinkre. Tehát fontos, hogy az ingatlan értéke ne romoljon. A jövő a megújuló energiaforrásoké, megállíthatatlanul terjedni fog. Most van itt az idő, hogy ne önerőből, hanem kihasználva az uniós támogatásokat megvásároljuk azokat az eszközöket, amivel ingyenessé tehetjük családunk számára a szükséges energiát, amivel fűtünk, hűtünk vagy világítunk.

    Javaslat: Mivel magánszemélyek részére is elérhetőek az uniós pénzek, így azt kell megvizsgálni, hogy van-e családban olyan jövedelemmel rendelkező személy, akivel akár közösen igényelhetnék az EU-s támogatást. Díjmentes Alkalmassági Előminősítéssel kockázatmentesen láthatja előre, Ön igényelhet-e uniós támogatást és milyen feltételekkel. Megalapozottan hozzon döntést egy ilyen fontos kérdésben.

    Nem hiszem, hogy lehet nullázni.

    Felvetés: Az elmúlt években a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák rohamos ütemben fejlődtek. Ha csak nem töltöttünk vele rengeteg időt, valószínűleg nem ismerjük a technológiák adta lehetőségeket. Az ORP mérnöki tervezéssel garanciát tud vállalni arra, hogy éves szinten a fogyasztási energiaszükséglet és a megtermelt energia 0 közeli állapotban legyen. Ha ez nem lenne elérhető, akkor az uniós pályázatok sem támogatnák az ilyen jellegű projekteket.

    Javaslat: Célszerű lenne, ha igényelné Intelligens Rezsinullázó Rendszer árajánlat (IRR) elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunkat. Az árajánlatban az Ön által megadott adatok alapján láttatjuk, mi lenne a megfelelő technológia, amivel elérhető a rezsinullázás. Ha a nullázásnak akadálya lenne, akkor azt is tudni fogja, hogy mekkora a maximálisan megtakarítható energia. Tapasztalataink szerint a legtöbb esetben nincs akadálya a nullázásnak.

    Úgyis eladom az ingatlant.

    Felvetés: A kérdés csak az, hogy mikor és mennyiért. Mit gondol, ha az ingatlant úgy tudná a piacon meghirdetni, hogy energetikailag A+++ kategória és aki megveszi, annak nem lesz energiaköltsége, mert minden energiát megújulóból állíthat elő, vajon többért és gyorsabban találna rá vevőt? A választ Önnek kell megadnia. Ha igen, nézze meg, mit javasolnánk ilyen esetben.

    Javaslat: Célszerű lenne, ha igényelné Intelligens Rezsinullázó Rendszer árajánlat (IRR) elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunkat. Az árajánlatban az Ön által megadott adatok alapján láttatjuk, kb. mennyit kellene költenie az ingatlanra. Ezt követően könnyen eldöntheti, eladás előtt érdemes-e beruháznia, a fenti okok miatt. 

    Nem akarom „szétverni” a házat.

    Felvetés: Legtöbbünk szeret úgy haza menni, hogy mindent ott talál ahol hagyta. Egy felújításról valóban a rendetlenség, kosz és por jut az eszünkbe. A REZSINULLÁZÓ technológiát azonban úgy lehet ráilleszteni a meglévő rendszerére, hogy az nem jár különösebb rendetlenséggel. Pár nap alatt elkészül a napelemes rendszer, ami 100%-ban kinti munka és a hőtermelést biztosító hőszivattyús rendszer egyetlen 1 fal átfúrással (kb. 4 cm) jár és általában a már meglévő kazán környékén kerül elhelyezésre. Nem kell lefúrni a talajba, hiszen a talajszondás hőszivattyúkat általában nagy ipari létesítményekben alkalmazzák, vagy már ott sem.

    Javaslat: Fontos lenne, ha tiszta képet kapna arról, milyen műszaki technológiát lenne célszerű illeszteni a meglévő rendszerére. Az ORP a műszaki tervezéskor minden esetben a legnagyobb energia-megtakarításra törekszik, figyelembe véve a jelen állapot adottságait és a fogyasztási szokásokat. Rendelje meg Műszaki Előkészítésre vonatkozó szolgáltatásunkat, mely az energetikai projektek műszaki előkészítéséhez szükséges dokumentumokat tartalmazza, a szükséges engedéllyel.  

    Fenntartásaim vannak az új technológiákkal szemben.

    Felvetés: Minden új technológia bevezetése előtt komoly mérnöki munka folyik még a kisebb cégeknél is, nemhogy a nemzetközileg elismert multi cégeknél. Ami nekünk új, máshol már régen bizonyított technológia, csak hozzánk nem jutott még el. Ezen technológiákat szakértőink teljes egészében ismerik, és csak olyat ajánlanak Önnek, mely megbízható és megfelelő garanciákkal működik.

    Javaslat: Ha nincs ideje új szakmát tanulni, bízza ezt azokra a szakértőkre, akik több éve ezen a területen dolgoznak. Önnek a garanciavállalás biztosítja azt, hogy később is jól működjön a rendszere.

    Úgyis olyan sok a megtérülési idő.

    Felvetés: Ha kevesebbet kell fizetnie havonta, mint amennyit most fizet ki villany és fűtésköltségekre, akkor minden hónapban ott marad a zsebében egy bizonyos összeg. Ez azonnali havi megtakarítást eredményez. Ezen felül a szolgáltatónak kifizetett pénz, nem épül be a saját ingatlanvagyonába. Ezért nincs értelme megtérülési időről beszélni, hiszen egy rezsinullázó beruházás azonnal megtérül.  

    Javaslat: Pénzügyi szempontból megalapozott indokok alapján érdemes mielőbb megújuló energiaforrásra átállítani mind a fűtésrendszert, mind a villamos áram termelést. Miért is fizetne az energiáért, ha az ingyen a rendelkezésére áll?

    Ráérek később is ezzel foglalkozni, miért lenne most sürgős?

    Felvetés: Az uniós forrás bár 115 milliárd forint összesen, biztosan ki fog merülni. Budapesten és Pest megyében sokkal gyorsabban, hiszen itt a keretösszeg 10 milliárd alatti. Ha már meghozta a döntést, nem érdemes tovább várnia, hiszen minden nappal a saját zsebéből veszi ki azt a pénzt, amit a saját vagyona növelésére költhetne.

    Javaslat: A teljes folyamat az első gondolat megszületésétől, a finanszírozás ügyintézésén át, a beruházás befejezéséig több hónap. Minél később kezdi el, annál kisebb az esélye, hogy ezt a kedvező lehetőséget ki tudja használni, mivel óriási az igény. Ne habozzon, nincs mire várnia!

    Nincs időm ügyintézésre.

    Felvetés: A Webiroda nem zár be. Akkor éri el, amikor csak akarja, mert ideje van rá. Nem kell sorban állnia, sem szakértőt keresnie, hiszen ezt tettük elérhetővé Önnek ezen a felületen. Az egyes szakaszokban mindig azt az információt kapja, amire éppen akkor szüksége van és az ügymenet közben gördülékenyen halad, mindezt láttatva Önnel.

    Javaslat: “Az idő pénz.” Ezért a Webiroda egy olyan IT alkalmazás, mellyel a lehető legtöbb időt és a REZSINULLÁZÓ beruházást követően az energiaköltségekre eddig kifizetett rengeteg pénzt tudja megspórolni.

    Nem ismerek megbízható szakembereket.

    Felvetés: Az országos rendszernek köszönhetően mi megkerestük és minősítettük azokat a szakipari cégeket, akik a saját szakterületükön már bizonyítottak. Egyes termékek esetében a gyártó cég garanciavállalása miatt kizárólag minősített szerelő üzemelheti be a megújuló energiaforrást hasznosító berendezést.

    Javaslat: A megfelelő szakemberek is rendelkezésére állnak, így ez nem lehet akadálya annak, hogy végig menjen a REZSINULLÁZÓ folyamaton és végén élvezze annak minden előnyét.

    Pályázati pénzt is csak az kap, aki közel van a tűzhöz.

    Felvetés: A Finanszírozónak nem célja, hogy a 115 milliárd forint keretösszeg bent maradjon. Ezért teljesen átlátható módon közölte azt az eljárásrendet, mely alapján döntenek, kik és milyen feltételekkel juthatnak hozzá az uniós forrásból finanszírozott pénzhez.

    Javaslat: Nincs zsákbamacska. Időben és jól összeállított kérelem benyújtásával valóban Ön is a támogatottak között lehet. Ne habozzon, bízza szakértőkre és lépjen időben!

    Kérjen visszahívást most!

    Két munkanapon belül visszahívjuk!

    error: Content is protected !!